Soms zit je kind ergens met een knoop....

          Soms functioneert een kind net iets anders...

Soms weet een kind het even niet meer , voelt het zich niet goed  in zijn vel,...

Heb je een kind dat het nodig heeft om wat tot rust te komen of zijn / haar verhaal te doen? Tijdens het creatief bezig zijn krijgt je kind de kans om zichzelf te zijn en te praten. Ondertussen ben ik het luisterend oor en stuur ik je kind in de positieve richting. Ik help hem / haar tot inzichten te komen en de knopen te ontwarren zodat hij / zij gaat merken wat het in zijn / haar mars heeft. Dit doen we op een creatieve manier eventueel in combinatie met EFT ( Emotional Freedom Techniques)
Ook als ouder heb je vragen en word je hierin mee begeleid.
Duur van de sessie : ongeveer 90 min.

Twee keer per jaar gaan we aan de slag met een groepje rond faalangst.

 

 

Bij Creamie  kan je ook Tangles kopen ( Vanaf 3.99 euro ).

Wat is een Tangle

De Tangle is een draaiend therapeutisch hulpmiddel met een nieuwe ergonomische benadering om stress te verlagen en handspieren te ontspannen.

Het gaat bij de Tangle om de beweging. Er is geen goed en geen fout. Geen voorbeeld en geen verplichte vorm. Je neemt de Tangle in de hand of in twee handen en maakt eindeloos vloeiende bewegingen. Iedere Tangle is opgebouwd uit een serie ronde hoeken die aan elkaar zijn verbonden. Hierdoor kunnen draaiende bewegingen worden gemaakt

Wat is het nut van het maken van eindeloos vloeiende bewegingen?

- Kinderen of volwassenen die constant friemelen, aan kleding plukken of bijvoorbeeld krabbelen kunnen met de Tangle de impuls tot een constant herhalende beweging reguleren.
- Spanning kan in banen worden geleid door het draaiende houden van de Tangle.
- De concentratie kan worden bevorderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het droedelen (het maken van kleine doelloze tekeningen) de concentratie positief beinvloedt. De hersenen behouden een bepaalde mate van alertheid waar het totaal stil zitten de hersenen in ruststand brengt. De Tangle nodigt uit tot vergelijkbare kleine bewegingen en handelingen.
- De Tangle is geschikt voor wie een zachte sensorische prikkeling prettig of rustgevend is.
- Om RSI te voorkomen kan tijdens het veelvuldig gebruik van de computer tussendoor met de Tangle worden bewogen