Soms zit je kind ergens met een knoop....

          Soms functioneert een kind net iets anders...

Soms weet een kind het even niet meer , voelt het zich niet goed  in zijn vel, voelt het zich onzeker en twijfelt of hij/zij het wel goed doet.In september starten we met een cursus rond faalangst/zlfsvertrouwen. Met een beperkt groepje gaan we samen op weg om je kind sterker in de schoenen te laten staan.

Na de reeks volgt er ook een ouder gesprek.

 De cursus richt zich op kinderen vanaf  vanaf het derde leerjaar  tot het zede leerjaar.

Prijs voor de 9 keer : 200 euro

De sessies gaan door op zondagvoormidaag van 10u30 tot 12u

11 september 29 september 6 oktober 20 oktober 26 oktober 24 november 1 december 8 december 

 

 

Bij Creamie  kan je ook Tangles kopen ( Vanaf 3.99 euro ).

Wat is een Tangle

De Tangle is een draaiend therapeutisch hulpmiddel met een nieuwe ergonomische benadering om stress te verlagen en handspieren te ontspannen.

Het gaat bij de Tangle om de beweging. Er is geen goed en geen fout. Geen voorbeeld en geen verplichte vorm. Je neemt de Tangle in de hand of in twee handen en maakt eindeloos vloeiende bewegingen. Iedere Tangle is opgebouwd uit een serie ronde hoeken die aan elkaar zijn verbonden. Hierdoor kunnen draaiende bewegingen worden gemaakt

Wat is het nut van het maken van eindeloos vloeiende bewegingen?

- Kinderen of volwassenen die constant friemelen, aan kleding plukken of bijvoorbeeld krabbelen kunnen met de Tangle de impuls tot een constant herhalende beweging reguleren.
- Spanning kan in banen worden geleid door het draaiende houden van de Tangle.
- De concentratie kan worden bevorderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het droedelen (het maken van kleine doelloze tekeningen) de concentratie positief beinvloedt. De hersenen behouden een bepaalde mate van alertheid waar het totaal stil zitten de hersenen in ruststand brengt. De Tangle nodigt uit tot vergelijkbare kleine bewegingen en handelingen.
- De Tangle is geschikt voor wie een zachte sensorische prikkeling prettig of rustgevend is.
- Om RSI te voorkomen kan tijdens het veelvuldig gebruik van de computer tussendoor met de Tangle worden bewogen